Väre avaa ovensa Syyskuussa

Otaniemen keskelle, osoitteeseen Otaniementie 14, on viimein valmistunut Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun uusi koti, Väre! Rakennuksen virallisia avajaisia vietetään 5.9.2018, jolloin osana Aalto Day Onen ohjelmaa rakennukseen pääsee tutustumaan opastettujen kierrosten avulla klo 14.30 alkaen. Lisää avajaisista voit lukea Aalto Day One -tapahtumasivuilta.  Myös Aalto Spaceen on tullut käytettäväksi päivitys, joka kattaa uuden rakennuksen ja sen tuliterät tilat, unohtamatta sisänavigointia kaikille uudessa rakennuksessa. Väreen käyttöönotto toteuttaa Aalto-yliopiston tavoitteita keskittää yliopiston kaikki toiminnot Otaniemen kampukselle, jolloin vuorovaikutus sekä yhteistyö tiedeyhteisön eri jäsenten kesken konkretisoituu ja vahvistuu entisestään.

Kampuksen sydämessä

Rakennuksen sijainti on erinomainen sekä yliopiston että ympäröivän kaupunkirakenteen suhteen. Kandidaattikeskukseen, Harald Herlin -oppimiskeskukseen, Dipoliin sekä muiden korkeakoulujen tiloihin pääsee kävellen alle 5 minuutissa. Lisäksi metron sisäänkäynti sijaitsee samassa rakennuskokonaisuudessa, ja lähitulevaisuudessa myös raidejokerin pysäkit sijaitsevat aivan rakennuksen sisäänkäyntien vieressä. Jo nyt 550-jokeri lähtee kivenheiton päästä, ja myös kaupunkipyöräasema sijaitsee aivan rakennuksen vieressä. Väre on siis oikeastaan hyvin monipuolinen liikenteen solmukohta jokaiseen ilmansuuntaan. Rakennuksen edustalla on runsaasti tilaa käyttäjien polkupyörien parkkeeraamiseksi.

Kestävyys ensin

Väreessä tuotetaan energiaa omasta takaa sekä aurinkosähkön että maalämmön voimin. Katolle asennetulla aurinkovoimalalla saadaan kiinteistöön sähköä arviolta 180 MWh vuodessa, mikä vastaa yli kymmenen sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista tarvetta. Suuri maalämpövoimala tuottaa lähes kaiken rakennuksen tarvitsemasta lämpöenergiasta. Lämpöenergiakaivot voivat tuotannon lisäksi myös varastoida lämpöä kylmiä kausia varten, jolloin kiinteistön energiantarve talvella madaltuu entisestään suhteessa normaaliin rakennukseen. Lähtökohtaisesti ainoastaan rakennuksen käyttövesi lämmitetään kaukolämmön avulla ja rakennukselle pyritäänkin saamaan kunnianhimoinen A-energialuokitus.

Täydellinen kokonaisuus

Samassa rakennuksessa, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tilojen vieressä, sijaitsee kauppakeskus A Bloc. Kauppakeskuksen ravintolat, kaupat ja palvelut palvelevat jo elokuussa! Vuoden 2019 alkuun mennessä koko uudisrakennuskokonaisuus on valmis, kun Kauppakorkeakoululle suunnatut tilat Maarintien päädyssä valmistuvat.

Uutisen kuva: Aalto-yliopisto / Tuomas Uusheimo